Recruitment

Bent u op zoek naar personeel maar wilt u het proces van werving en selectie uitbesteden? Recruitment is onze dienstverlening voor het werven van medewerkers die direct bij uw bedrijf in dienst komen. Als werving- en selectiebureau helpen we u om precies de juiste mensen te vinden in elk vakgebied.

Het recruitment proces omvat verschillende stappen en activiteiten:

  1. Functieprofiel en -omschrijving: Voordat het wervingsproces begint, moet er een duidelijk beeld zijn van de vereisten en verantwoordelijkheden van de functie. De opdrachtgever verschaft een functieprofiel en -omschrijving.
  2. Wervingsstrategie: Op basis van het functieprofiel bepaalt Personeel.sr welke wervingskanalen gebruikt zullen worden om de ideale kandidaat te vinden.
  3. Sourcing en werven: Dit is het actieve proces van het zoeken naar potentiële kandidaten.
  4. CV-screening: Nadat kandidaten hebben gesolliciteerd, worden hun CV’s beoordeeld om te bepalen of ze aan de basisvereisten van de functie voldoen.
  5. Sollicitatiegesprekken: Geschikte kandidaten worden door Personeel.sr uitgenodigd voor een of meerdere sollicitatiegesprekken. Dit kunnen zowel telefonische, video- als persoonlijke gesprekken zijn.
  6. Evaluatie en beoordeling: Tijdens de sollicitatiegesprekken worden de kandidaten geëvalueerd op basis van hun vaardigheden, ervaring, motivatie en culturele fit met de opdrachtgever. De CV’s van geschikte kandidaten worden doorgestuurd naar de opdrachtgever ter beoordeling.
  7. Referentiecontrole: Als de opdrachtgever overweegt om een kandidaat aan te nemen, kan een referentiecheck worden uitgevoerd om de informatie te verifiëren die de kandidaat heeft verstrekt.
  8. Aanbieding en onderhandeling: Als de kandidaat wordt geselecteerd, wordt er een aanbieding gedaan. Hierin worden zaken als salaris, startdatum, arbeidsvoorwaarden en andere relevante details besproken.
  9. Onboarding: Nadat de kandidaat de aanbieding heeft geaccepteerd, begint het onboardingproces. Dit omvat het introduceren van de nieuwe medewerker aan het bedrijf en het regelen van alle administratieve zaken.
  10. Evaluatie en follow-up: Na een bepaalde periode wordt de prestatie van de nieuwe medewerker geëvalueerd om te bepalen of deze aan de verwachtingen voldoet.

Het doel van werving en selectie is om de beste kandidaat voor de functie te vinden, rekening houdend met de behoeften van de opdrachtgever en de ambities van de kandidaat. Hierbij gaan we zorgvuldig te werk om de kans op een succesvolle aanstelling te vergroten.

Wilt u meer weten wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem nu contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.